Model 111 (2020)

De 111 is wellicht de meest compacte high end speaker met het grootste frequentiebereik. De afmetingen zijn slechts 11 x 17 x 14,5 cm (bxhxd).
Basis voor dit luidsprekertje is een 3 inch Fountek breedband speaker met aluminium conus, die ondersteund wordt door een AMT tweeter (vanaf ca. 7,5 kHz), dezelfde die ook in de 105 MkII zit.
Frequentiebereik: 130 Hz - ca 40 kHz.

Het speakertje is opgebouwd uit 8 plankjes met gaten van groot naar klein. Aan de achterzijde bevindt zich een bassreflexpoortje van 1 cm doorsnee.
Door dit lagensysteem is er als het ware in het klankkastje een soort inwendige diffusor ontstaan.
Wanneer deze set bijgestaan wordt door een subwoofer (deze hoeft maar heel zacht mee te doen), worden de lage tonen ondersteund en wordt het geluidsbeeld nog fraaier en kunnen we echt spreken van een full range weergave.
En dat alles met een 'mini' setje, waar je nog net een bierviltje onder kunt verstoppen, als basis, terwijl men de indruk krijgt alsof er een set grote speakers staan te spelen.
Op deze manier kan de luisteraar ook de mate van het laag naar eigen smaak en behoefte het systeem laten aanvullen.
Door het karakter van de breedband unit en het hoge bereik van de AMT klinken instrumenten heel gedetailleerd en komen stemmen goed over.


Vorige       Home       Volgende